Een spel hervatten
Kies Spel hervatten op het startscherm. Lessen en techniekoefeningen laten je opgeslagen spel staan. Een nieuw gewoon spel, Zen-spel of dagelijkse uitdaging vervangt het pas nadat je dat bevestigt.
Hints en notities
Hints tonen de redenering stap voor stap. Vraag op dezelfde kaart om meer hulp of probeer de zet zelf. In notitiemodus tik je meermaals op dezelfde cijfertoets: de eerste tik voegt een kandidaat toe, de tweede streept hem door en de derde verwijdert hem. Zet de notitiemodus uit om een antwoord in te vullen.
Een puzzel scannen
Kies Nieuw spel → Eigen puzzel invoeren → Scan met camera. Maak één foto van het hele rooster recht van boven en kies Gebruik foto. Controleer en verbeter de cijfers voordat je Controleren en spelen kiest. Je kunt ze ook met de hand invoeren of een puzzel met 81 vakjes plakken. Een bestaande foto of schermafbeelding kies je met Kies foto.
Back-up of ander apparaat
Met iCloud-synchronisatie aan gaan je voortgang en onafgemaakte puzzel automatisch mee naar apparaten met hetzelfde Apple Account. Je kunt ook Instellingen → Back-up exporteren kiezen en het bestand veilig bewaren. Kies op het andere apparaat Instellingen → Back-up terugzetten. Terugzetten vervangt daar het spel, de voortgang en de instellingen. Een back-up bevat je privéspelgegevens: deel hem alleen met mensen die je vertrouwt.
Tekst en thema
In Instellingen kun je taal, weergave, kleurthema en tekstgrootte wijzigen. Met Standaard van apparaat volgt de tekstgrootte de instelling van iOS. Je kunt ook met twee vingers inzoomen. Lange schermen kun je scrollen.
Als er iets misgaat
Sluit de app en open hem opnieuw. Exporteer een back-up voordat je de app verwijdert. Noteer de stappen om het probleem te herhalen, je apparaatmodel, iOS-versie en appversie. Een schermafbeelding helpt; haal er overbodige persoonsgegevens uit.
Je gegevens wissen
Lokale gegevens wissen in Instellingen verwijdert na bevestiging je spel, leervoortgang en instellingen uit deze app. Met synchronisatie aan kies je of je alleen op dit apparaat wist of ook in iCloud en op al je apparaten. Geëxporteerde back-ups blijven staan waar je ze bewaarde tot je ze zelf wist.